Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gæðingakeppni- och avelsvisarkurs för Nina Bergholtz 171008 – INSTÄLLD!!

8 oktober 2017

se ovan

Söndagen den 8 oktober bjuder Gandur in till kurs för både gæðingakeppniekipage och ekipage som är nyfikna på avelsbedömning. Kursplatsen är Gandurs banor i Bruces skog utanför Helsingborg.

Om Nina Bergholtz
Nina har 40 års erfarenhet av islandshästar, är avelsdomare, gæðingakeppnidomare och A-instruktör och har gedigen erfarenhet av avelsbedömningar. Nina blev nyligen även sveriges första Landsmótdomari, vilket betyder att hon som enda svensk får lov att döma på de högsta tävlingarna på Island.

Gæðingakeppnikurs
Vi börjar med en teoretisk genomgång där Nina går igenom gæðingakeppni och vad domarna strävar efter hos ekipagen. Därefter rider varje ekipage sitt program på gandurs 250meters ovalbana. Efter ritten får ekipaget muntlig feedback och poäng samt får lov att rida om något moment om man önskar. Ca 20 minuter per ekipage.

Avelsvisarkurs
Vi börjar med en teoretisk genomgång där Nina förklarar hur en avelsbedömning går till, vad domarna tittar på och vad man ska tänka på som visare. Därefter rider varje ekipage upp till 10 sträckor på Gandurs passbana. Sträckan som ska ridas kommer att vara ca 100 meter och är märkt med hjälp av start/mål-skyltar. Vi kommer även att märka ut 250 meter för att ryttarna ska få en känsla av hur lång sträckan är vid en officiell bedömning. Efter visningen kommer Nina att ge feedback och inofficiella poäng och man får lov att rida om någon sträcka om man vill. Varje ekipage får 20 minuter till sitt förfogande.

OBS! Maximalt 14 ridande ekipage under dagen. Lunch ingår ej.

Anmäl dig senast den 25 augusti! Du anmäler dig genom att betala in avgiften på Gandurs bankgiro 5695-4290 och skicka ett mail till susanna@gandur.se där du anger ditt namn, hästens namn, telefonnummer och föreningstillhörighet.

 Anmälan är bindande och du räknas som anmäld först när betalningen kommit Gandur tillhanda.

Avgift för ridande ekipage
650 kr för Gandurmedlemmar
750 kr för övriga

Avgift för fotfolk
200 kr för Gandurmedlemmar
300 kr för övriga

Details

Date:
8 oktober 2017
Cost:
se ovan

Organizer

Gandur
Email
camilla@gandur.se

Venue

Gandurs banor
Bruces skog
Helsingborg,
+ Google Map