Inlägg 1 av 3: Lysir nr 2 ute nu + reportage från tävlingen i Danmark

Lysir nr 2 har skickats ut pr. mail, har du inte fått tidningen i din inkorg, skicka mail till mig då.

Nedan följer reportage från tävlingen i Danmark hos vår vänskapsklubb Hildingur.

Vill du läsa hela inlägget måste du bli medlem i Gandur, så du kan få Lysir, här finns fullständigt reportage :-)

Hälsningar Camilla

                      Reportage från Hildingurs Klubbmästerskap i Helsingör

Text: Camilla Munk Spur

Traditionen tro var Gandur bjuden på att delta vid Hildingurs Klubbmästerskap, en tradition som funnits sen många år tillbaka.

Min första tävling var tillbaka i 2010 med min Ljósbrá. I år var det tredje gången att Esja fick ställa upp.

Vi brukar vara ett gäng på runt åtta deltagare, i år så blev det bara jag som hade anmält mig till Anci (via inbjudan på Gandurs hemsida), så jag åkte i väg för att hålla Gandur – fanan högt.

Det som är trevligt med Hildingurs tävlingar är, att alla verka vara så glada, positiva och hjälpsamma. Ni Ganduraner som var med vid förra årets tävling minns hur alla hjälpte så gott de kunde när deras banor simmade under vatten. Jo då, härligt humör även om det regnar spik och banan i princip hade försvunnit.

Denna gång var det även en härlig välkomst man fick. Väl framme lördag morgon den 29:e augusti halv nio på Skovgården efter en trevlig resa med Scandlines, hann jag parkera där jag bjöds välkommen av klubbens ordförande – Line Albeck, jag hann checka in, bygga hage och göra i ordning Esja inför dagens absolut första klass T8.

Här reds det på i tölt i valfritt tempo i båda varven. Alla var laddade och alla tolv ekipage red allt vad de kunde. Som ni kanske läste i detta nummer så var jag även och tävlade hos Hildingur i somras, där jag lyckades ta 2:a platsen i T8 med Esja. Gissa om jag blev väldigt stolt när jag, precis innan jag skulle rida fram inför min gångartsklass, fick reda på att jag låg etta inför töltfinalen?

Första Hildingurtävling med Esja jag var på fick vi sådär 3,5 i poäng och slutade på en 16:e plats, så jag var förstås väldigt nöjd, och jag lyckades sen ta mig till två finaler strax innan lunch, vilket gjorde att jag och Esja i princip kunde vila mesta av eftermiddagen. Fast jag var kvar tills alla uttagningar var slut…

Under dagen flöt allt på bra, tävlingen var välorganiserat, som vanligt, och stämningen var på topp. Fin bana, bra väder, trevligt folk, jag passade på att ställa upp lite som funktionär, då de plötsligt behövde en grindvakt.

Medan jag satt den första kvarten så fick jag sällskap av en trevlig kvinna som också skulle vara grindvakt. Första gång jag upplevet ”kö” till funktionärsposterna ;-) Mycket trevligt var det att turas om att vara grindvakt. Häst pratades det förstås om också.

När klockan var halv fyra var dagens uttagningar slut och jag kunde prata lite med Pernille (Christensen) som vi även haft nöjet av att se på Gandurs Klubbmästerskaper tidigare tillbaka i tiden.

Vid fyra var jag klar med att göra hagen större till Esja, så att hon kunde rulla sig i fall hon ville det under natten, jag hade även fixat namnlapp med telefonnr mm. så att de kunde ringa i fall något skulle hända. El var även kopplat på med mitt fina transportabla elaggregat.

Nu skulle jag i väg till övernattningsstället – ett underbart hus där två av mina vänner bor, med utsikt över havet!

Här kunde det vilas inför de härliga finaler dagen därpå.

AVANT Digital Camera

Synlig Gandurlogga :-)

Reportage om söndagen …. kan du läsa om i Lysir :-)

 

Nedan: En nöjd Camilla med Esja längst till vänster vid prisutdelning i T8

AVANT Digital Camera