Styrelse 2019

Här presenterar styrelsemedlemmarna i text och bild (för presentation av vår Lysirredaktör se tidningsfliken)

Maria Hallberg Johansson

Maria&Risna 2015

Hej
Jag heter Maria Hallberg Johansson och har suttit i Gandurs styrelse sedan 2015. Jag är född och uppvuxen i Örebro, har därefter arbetat i Stockholm under drygt 20 år för att under 2005 ”landa” i den skånska myllan och metropolen Åsljunga, NV Skåne. Jag äger ett sto Risna (född 2008) och som under 2017 fick ett hingstföl. Hästarna har jag inackorderade i toppenhärliga Kåshässle/Perstorp. Vi är ett gäng ”inackorderingar” – av karaktären ”Oldies but goldies” med olika infallsvinklar till islandshästen som sådan. Att ”bara vara” tillsammans med likasinnade och islandshästar är som en lisa för knopp och kropp. Vi ses – antingen på någon kurs, -någon tävling eller någonstans i skogarna!//Maria

 

Camilla Munk Spur

Hej
Mitt namn är Camilla Munk Spur. Jag har fått äran att vara vice ordförande i Gandur de kommande två år, 2018 + 2019.
Jag har varit med i Gandur i måååånga år och ser fram emot att utveckla Gandur Islandshästförening i en positiv och nytänkande anda och riktning.
Något jag har nära mitt hjärta är fritidsdelen med hästarna  därav initiativet till ”Gandurs ridturer”, då jag håller turer på Åsen – det blir allt från grillritter, glassritter, glöggritter, långritter, tystritter och mycket mer.
Dessutom är jag redaktör för vår tidning Lysir sedan flera år tillbaka. Du kan läsa mer om mig under fliken ”Tidning”.

Bilden är från Island 2014.

Linn Winberg

Hej
Mitt namn är Linn och jag är 25 år.  Jag är bosatt i Helsingborg, tillsammans med min sambo, min katt och min kanin. Jag sitter som sekreterare i styrelsen, något som är väldigt kul. Sommaren 2015 valde jag att gå från storhäst till islandshäst (bästa beslutet någonsin). 2017 sålde jag den islandshästen och köpte den häst jag äger idag, Hávar från Hesthaga.  Jag driver idag en islandshästblogg, där det går att följa vår utveckling, träning och tävling. Ni hittar den på www.nouw.com/linnwinberg. Att rida och hålla på med islandshästar är så otroligt roligt, det är enligt mig den ultimata hästen.

MVH Linn Winberg

Rebecka Brinck

Hej
Jag heter Rebecka Brinck och jag är 14 år och har en islandshäst som heter Leiknir från Villtofta. Jag har haft honom i ett år nu.
Han är en helsvart valack med mycket ”power” – lite för mycket ibland.
Jag bor i Helsingborg och står på Pålsjö gård tillsammans med Linn Winberg och Malin Ekwurtzel.

Ann-Christin Wallin Svensson

Jag heter Ann-Christin WallinSvensson och bor i Övarp, strax utan för ÖstraLjungby. Jag bor där tillsammans med min familj och en hel del djur. Har ingen egen häst, men två döttrar som har islandshästar och en travare. Rider inte så ofta, men när det händer blir det på Neisti (bilden) som är ganska trygg och säker. Jag är ny suppleant i styrelsen.

Malin Ekwurtzel

Hej!
Mitt namn är Malin Ekwurtzel. Jag är 16 år och bor i Helsingborg med min mamma och pappa. Jag kommer sitta som ungdomsrepresentant under 2018 vilket ska bli superspännande. Jag började rida på ridskola när jag va runt 4 år och sedan dess har jag varit fast. När jag hade ridit i ca ett år köpte min mamma tillsammans med min kusin vår första islandshäst som heter Silfri. Han är idag 22 år gammal och går mest turer i skogen. För två år sedan skaffade vi Stirnir eftersom jag ville träna och tävla mer än vad Silfri ville. Stirnir är en häst med väldigt mycket personlighet men som tur är så gillar han att springa på tävlingsbanan.

Som sagt ska det bli jättekul att få sitta i styrelsen och jag hoppas att vi ungdomar i Gandur kommer hitta på en massa kul tillsammans!

Alicia Karlsson


Mitt namn är Alicia Karlsson och jag är 14 år. Jag sitter som ungdomsrepresentant i styrelsen, vilket känns jätte kul. Jag bor strax utanför Höganäs med min familj och har min häst i Brunnby. Min häst heter Solgrimur från stall vitavillan och är 8 år. Solgrimur och jag älskar att träna och tävla men vi tycker även det är väldigt kul att ta en lång tur på Kullaberg och bara slappna av. Mitt hästintresse började när jag fick hjälpa min granne med hennes 5 isisar och en shettis och sedan har det bara rullat på och nu kan jag inte tänka mig ett liv utan hästar.

.

Marie-Louise Mutell

Mitt namn är Marie-Louise Mutell och kallas för Mallo. Bor i Jonstorp sen ett antal år tillbaka med min familj. Jag är den nya kassören och ser fram emot denna post i klubben.
Ridit islandshäst några år och sen ca 1 år tillbaka har jag en alldeles egen.
Då Tyr är min stora hobby/fritidssysselsättning/mitt liv så har mina andra hobbys få stå åt sidan som är trädgården här hemma och hunderiet.
Ser fram emot 2017 där det finns delmål på min och Tyrs resa ihop. Vi ses där ute…..xoxo Mallo

Emilia Lif

Sittande i styrelsen som ledamot 2018 – 2019.

Arbetar som sjuksköterska men lägger all övrig tid till hästarna. Jag tränar och tävlar mycket samt är domare och dömer många Gæðingatävlingar. Älskar när det händer saker och vill att Gandur ska vara en aktiv klubb med trevlig stämning där man hejar och stöttar varandra! Driver just nu Islandshästens Dag som jag hoppas blir ett event där oerfarna, nybörjare, världsmästare och publik träffas och samlas under samma tak för att se den fantastiska islandshästen :)

 

Ungdomssupleant