Styrelse 2022

Här presenterar styrelsemedlemmarna i text och bild.

För presentation av våran ungdomar se ”Ungdomsfliken” och för Lysirredaktör se ”Tidningsfliken”.

 

Maria Hallberg Johansson – Ordförande 2022

Hej
Jag heter Maria Hallberg Johansson och har suttit i Gandurs styrelse sedan 2015. Jag är född och uppvuxen i Örebro, har därefter arbetat i Stockholm under drygt 20 år för att under 2005 ”landa” i den skånska myllan och metropolen Åsljunga, NV Skåne. Jag äger ett sto Risna (född 2008) och som under 2017 fick ett hingstföl. Hästarna har jag inackorderade i toppenhärliga Kåshässle/Perstorp. Vi är ett gäng ”inackorderingar” – av karaktären ”Oldies but goldies” med olika infallsvinklar till islandshästen som sådan. Att ”bara vara” tillsammans med likasinnade och islandshästar är som en lisa för knopp och kropp. Vi ses – antingen på någon kurs, -någon tävling eller någonstans i skogarna!//Maria

 

Pernilla Ahlström – vice ordförande 2022 + 2023

Pernilla här, bott i Skåne sedan -85, då jag gick hästskötarutbildning på Flyinge, lite stalljobb efter det och sedan tufft jobb hos Jan Brink.

Hamnade i Helsingborg och jobbade med hästar och reklam och Sweden Horse arrangemanget på Flyinge under flera år.

4 barn, varav en hästtjej, som nu alla är vuxna och flyttat hemifrån, så nu är jag lycklig ägare till 2 fina valacker.  Att efter 35 års uppehåll, hittat tillbaka till hästarna är helt fantastiskt! Jag tränar regelbundet och det är så himla kul och jag längtar till varje träning.Jag jobbar med vattenverksamheter; babysim, simskola och vattengympor. Är utbildare för Svenska Livräddningssällskapet, och jag brinner för vattensäkerhet och säkra bad.

Spännande med Gandur och styrelsen! Jag ser framemot att lära mej massor, och hoppas att jag kan bidra med något! Alla föreningar behöver ”fylla på underifrån” så jag tycker det skulle vara roligt om Gandur fick fler och aktiva yngre medlemmar och lite mer verksamheter för dessa! 

Hemma på Gotland tävlade jag med ponnyer, ledde ridlektioner och var ridläger ledare under många år. Vi var ett gott stallgäng som hade fantastiska miljöer att rida i, skogar och gamla banvallar, sanddynor i havet. 

Jag har haft en dröm sedan jag flyttade till Höganäs 1986, att jag en gång i livet skulle få rida på banvallen i galopp och klättra i backarna på Kullaberg och nu lever jag i min dröm!

 

Marie-Louise Mutell *  Mallo – Kassör 2021 + 2022

Mitt namn är Marie-Louise Mallo Mutell. Bor uppe på Söderåsen men min Týr från Bergshill.

Är kassör i klubben sen några år tillbaka. Har även haft en och annan aktivitet i klubben.

Förutom Týr har jag två schäfrar som jag håller aktiva med bla Nosework.

Týr är verkligen en bästa kompis… han är ett stöd mentalt efter en tuff arbetsdag, ställer upp

i ur och skur MEN se till att han är mätt…. Man kan tro att han är ett sto i vissa lägen 😊

 

Ann-Christin Wallin Svensson – Sekreterare 2022+ 2023

Mitt namn är Ann-Christin WallinSvensson, jag är den nya ”UllaBella” sekreteraren. Jag är även medlemsansvarig i Gandur. Jag bor i Övarp mellan ÖstraLjungby och Stidsvig. Där bor jag tillsammans med min familj, hästar, hundar, katt och höns. Jag har ingen egen häst, men har två döttrar, som har vars två islandshästar på vår gård.

 

 

 

 

Liselotte Dahl – Ledamot 2022 + 2023

Hej! Jag heter Liselotte Dahl och bor i Billesholm med sambo och våra barn och 3 katter. Min häst har jag inackorderad då vi bor i radhus. Jag är livsmedelsarbetare till yrke och jobbar med gräddbullar. Fritiden spenderas mest med hästen eller något som har med hästar att göra. Jag halkade in i islandsvärlden för ca 3år sedan och köpte min egna för 2,5år sedan då jag förälskade mig i dessa underbara hästar och en helt ny värld öppna sig. Jag blev tillfrågad om att vara med i styrelsen och tackade ja för att dels lära mig mer om vad som gör att vi kan ha denna förening och hur vi kan utveckla den till att bli bättre. Positivitet och gemenskap är det som ligger nära till hands för att alla ska känna sig välkomna. Tack för förtroendet.

 

Josefin Ewert – fyllnadsval ledamot 2022

Hej!

Jag heter Josefin Ewert och är ny ledamot i Gandurs styrelse. Jag har hållit på med islandshästar i 35 år och de är en stor del i mitt och mina döttrars liv. 

Sedan två år tillbaka bor och verkar vi på underbara Lilla Sjögården utanför Klippan. 

Jag brinner för att utbilda hästar och ryttare. Jag älskar tävling och kommer att vara tävlingsansvarig i Gandur 2022. Jag har bott på Island i två år på 90-talet då jag utbildade mig till hästtränare på Hólar. Jag har utbildat mig till ridlärare inom SIF. Jag har även varit handledare för flera elever som har gjort unghästprovet i Sverige. 

Jag hoppas att jag med min entusiasm och erfarenhet kan tillföra något i styrelsen. 

Linn Walldow – Suppleant 2022

Linn WalldowJag är i grunden känslostyrd. Jag har alltså ett ständigt brinnande hjärta inför hästarnas välbefinnande.Jag köpte min första egna häst för snart 17 år sedan – och jag köpte henne enbart för att jag tyckte synd om henne…Nu är jag inne på min tredje islandshäst.Jag tränar ständigt både mig själv och min häst inför att vara redo för tävling – men jag har ingen egentlig tävlingsambition.Jag vill alltså – bara – ständigt bli bättre tillsammans med min häst, men jag vill också att sammanhangen runt träning och tävling ska bli enklare för gemene man att förstå och för fler att kunna vara delaktiga i.Därför är jag en del av Gandurs nya styrelse.På bild; jag och min alldeles egen Globus från Slätterne.  ♥️😊

 

Wilma Kristensson – Suppleant 2022

Jag heter Wilma och bor ute på Bjärehalvön tillsammans med min sambo, son och häst.

Jag har ridit islandshäst i ca.10 år och även jobbat som turledare och ridlärare. Nu har jag istället börjat läsa till lärare och har snart gått färdigt mitt första år.

Jag har blivit invald som suppleant och det tycker jag ska bli superkul. Jag hoppas vi ska kunna hitta på många aktiviteter i sommar.