Tidning

Gandurs tidning Lysir

Vi vill få fram en allsidig och innehållsrik tidning, så därför behövs allt material ni kan skicka in. Berättelser från små och stora arrangemang och händelser är välkomna!

Skicka in ditt bidrag på lysir@gandur.se

Preliminära presstopp under 2022:
Nr 1 Vårnummer – presstopp 13e mars
Nr 2 Sommarnummer – Presstopp 13e juni

Nr 3 Julnummer – presstopp 1a december

Nyhetsbrev planeras skickas ut till medlemmarna via mail.

Esja O Ljosbrà

Presentation av redaktören

Camilla Munk Spur
Jag är född 1985 och har varit medlem i Gandur sen 2001. Jag har jobbat med Lysir sen 2005 – där jag varit redaktör fram till och med 2011. Under 2012 och 2013 var jag ansvarig för layout av tidningen men saknade redaktionsdelen för mycket, så 2014 blev jag åter vald som redaktör och på den vägen är det.
Jag började rida 1994 och islandshästarna tog mig sen med storm 1998 när jag red hos Katarina på Söderåsens Islandshästar på bl.a. Stjörnunótt och Myrkvi frá Þóreyjarnúpi.

Jag har ägd tre härliga hästar; Ljósbrá frá Stokkhólma f. 1990 (som 6: november 2020 fick gå över regnbågsbron, saknaden efter henne är stor). Äger även Ljósbrás avkomma – Esja från Houbacken f. 2004 efter Kapall frá Blesastöðum. Juli 2019 fick jag en extra häst, japp, fick, som gåva! Vorsól från Skeppargården, ett underbart sto som behövde nytt hem.Eftersom ägaren ville att hon skulle få ett lugnt och bra hem, så fick jag äran av att bli ägaren till Solen. Jag känner mig hedrat och otroligt lycklig! Om jag haft en dålig dag, så rider jag en sväng ut i skogen, och sen kommer jag tillbaka med ett leende på läpparna :)
Dessutom har jag bl.a. jobbat som turledare hos Söderåsens Islandshästar från sommaren 2001 och fram till hösten 2010. Jag tog studenten 2005 från danska gymnasiet ”Rysensteen” och är sen dess utbildad grundskolelärare 2010 från ”Læreruddannelserne Metropol”.
Från 2010 – 2015 undervisade jag på en fri grundskola för högt begåvade barn, numera jobbar jag på en internationell skola där jag undervisar barn från 30 olika länder. Jag undervisar i danska, matte, idrott, bild, musik och danska i vår engelska avdelning på skolan.

Föreningslivet har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har pysslat med Lysir i över 15 år och jag har varit med i styrelsen till och från i 10 år. I år tar jag paus från att sitta i styrelsen, men håller givetvis i både Lysir, hemsidan, fritidsansvarig och därmed också en hel del ritter.
Du kan alltid skicka material till Lysir eller hemsidan till mig eller förslag på aktiviteter till lysir@gandur.se