Styrelse 2023

Här presenterar styrelsemedlemmarna i text och bild. 

Presentation av Ungdomsledamöter finns på Ungdomssidan.

Sidorna är under uppdatering

 

Petra Hägne – Ordförande 2023

Jag heter Petra Hägne, är 51 år i år och har varit medlem i Gandur sedan
1995. Jag bor i Övarp utanför Östra Ljungby med man, barn, hundar,
katter, höns och förstås islandhästar.

Jag var första gången på Island och jobbade 1994-1995 på gården
Eystra-Frodholt. När jag kom hem 95 blev jag medlem i Gandur och ganska
omgående engagerad i verksamheten, ibland i styrelsen ibland utanför.
Jag var med och startade upp Islandshästensdag och har varit inblandad i
det i många år, i  år tillbaka i IHDgruppen. 97-98 gick jag på Hólar på
island med efterföljande praktik på Vorsabae 2. 20002 jobbade jag ett
halvår på Eichenhof i Tyskland.

2003 köpte jag och min man Janne gården i Övarp. Här har vi nu 22 hästar
på gården varav 16 är våra egna. Vi har avel, turridning och ridskola i
liten skala. I huvudsak är jag hovslagare och skor både hemma hos
hästarna och här hemma.

Jag har haft olika poster i styrelsen förut, bla ordförande. Viktiga
frågor för mig om jag blir ordförande är gemenskapen, bredden och
framför allt ungdomsverksamheten. Jag har ett ganska stort kontaktnät
och är bra på att få folk att engagera sig. Mindra bra på dator och
digital kommunikation. Men lovar att göra mitt bästa.

Hoppas vi ses på olika aktiviteter i år, till att börja med på
Islandshästensdag den 26 mars i Helsingborg.

 

 

Pernilla Ahlström – vice ordförande 2022 + 2023

Pernilla här, bott i Skåne sedan -85, då jag gick hästskötarutbildning på Flyinge, lite stalljobb efter det och sedan tufft jobb hos Jan Brink.

Hamnade i Helsingborg och jobbade med hästar och reklam och Sweden Horse arrangemanget på Flyinge under flera år.

4 barn, varav en hästtjej, som nu alla är vuxna och flyttat hemifrån, så nu är jag lycklig ägare till 2 fina valacker.  Att efter 35 års uppehåll, hittat tillbaka till hästarna är helt fantastiskt! Jag tränar regelbundet och det är så himla kul och jag längtar till varje träning.Jag jobbar med vattenverksamheter; babysim, simskola och vattengympor. Är utbildare för Svenska Livräddningssällskapet, och jag brinner för vattensäkerhet och säkra bad.

Spännande med Gandur och styrelsen! Jag ser framemot att lära mej massor, och hoppas att jag kan bidra med något! Alla föreningar behöver ”fylla på underifrån” så jag tycker det skulle vara roligt om Gandur fick fler och aktiva yngre medlemmar och lite mer verksamheter för dessa! 

Hemma på Gotland tävlade jag med ponnyer, ledde ridlektioner och var ridläger ledare under många år. Vi var ett gott stallgäng som hade fantastiska miljöer att rida i, skogar och gamla banvallar, sanddynor i havet. 

Jag har haft en dröm sedan jag flyttade till Höganäs 1986, att jag en gång i livet skulle få rida på banvallen i galopp och klättra i backarna på Kullaberg och nu lever jag i min dröm!

Jag ser framemot nytt år i Gandur, där tävlingsryttare såväl som fritidsryttare, Barn & Ungdomar får fina möten där Islandshästen står i centrum och vi visar varandra respekt! Stadgeändringar och Verksamhetsplan är mitt förslag, för att Gandur ska bli en förening i utveckling för alla oss olika medlemmar!

 

Ann-Christin Wallin Svensson – Kassör 2023 + 2024

Mitt namn är Ann-Christin Wallin Svensson, jag har varit sekreterare i Gandur 2022 och även medlemsansvarig. Jag bor i Övarp mellan ÖstraLjungby och Stidsvig. Där bor jag tillsammans med min familj, hästar, hundar, katt och höns. Jag har ingen egen häst, men har två döttrar, som har vars två islandshästar på vår gård.

 

 

 

 

Sanna Kallenberg – Sekreterare 2023, fyllnadsval

Hej!

Mitt namn är Sanna Kallenberg, jag fyller 30 i år och bor på en gård i Rydebäck. I stallet bor det 3 islandshästar och min trogna gamla New Forest ponny. Jag har ett brinnande intresse för hästar och efter många år som hoppryttare hamnat i islandshästens underbara värld där jag har aktivt tränat och tävlat de senaste 2 åren vilket jag kommer fortsätta med framöver.

Jag har erfarenhet av styrelsearbete och vet hur föreningslivet fungerar då jag är anställt inom fackföreningsverksamheten och engagerat mig i det fackliga arbetet på min förra arbetsplats där jag satt som ordförande för vår sektion. Jag sitter även med i styrelsen för byalaget som sekreterare i Rydebäck.

För mig är medlemmarna i en förening det viktigaste. Jag ser fram emot att tillsammans kunna driva en förening där alla får möjlighet att utvecklas oavsett ålder, nivå samt vad man har för mål och intresse för islandshästen.

 

Liselotte Dahl – Ledamot 2022 + 2023

Hej alla! Jag heter Liselotte Dahl. Jag bor med sambo, 3 barn, 3 katter och 2 kaniner i radhus. Jag är livsmedelsarbetare till yrket. Jag började rida islandshäst för ca 5år sedan och 6mån senare köpte jag min egna då jag fastnade för denna underbara ras och en ny värld öppnade sig.

Min känsla är att det ska vara lättsamt, enkelt och roligt att vara med. 

Nytt år och nya möjligheter att bygga vidare för framtiden. 

Tack för förtroendet att sitta i Gandurs styrelse.

Med vänlig hälsning, Lotti 

 

Ola Bergljung – Ledamot 2023 – 2024

 

 

Vivecka Engevall – Suppleant 2023

Viveca Engevall, 53 år (snart! )

Har ett nyvunnet intresse med häst och jag älskar det. I augusti flyttade jag och min man Anders till en liten hästgård på Söderåsen. Har 3 Islandshästar i olika åldrar och en liten miniatyr som älskar att jobba med vagn.

Jag vill att Gandur ska fortsätta vara en förening med god stämning, som är levande och utvecklas. Alla som vill ska känna att de kan hitta sin plats. En levande förening behöver varierande åldrar, fritidsryttare, satsande ungdomar, tävlingsintresserad och roliga aktiviteter på lov och helger så att det finns en bred plattform.

 

Olle Eriksson – Suppleant 2023