Ungdom

Ungdomsrepresentanter 2022:

Sandra Nilsson

Hej, jag heter Sandra Nilsson och är 15 år (fyller 16 år i maj). Jag bor med min familj i ett hus i Östra Ljungby. Jag går i åk 9 och ska börja gymnasiet till sommaren. Jag kommer förhoppningsvis gå på Segra i Östra Ljungby med inriktning lantbruk eftersom jag är väldig lantbruks intresserad. Så när jag inte rider så är jag antingen och mjölkar kor eller kör traktor. Jag har hållit på med hästar sen jag var 4 år då vi hade en travare som foderhäst. Efter de gick jag på ridskola i ett år. Sen hade jag ett uppe håll på något år men börja å ridskola igen.  När jag var 11 år börja jag på ridskola hos Petra på Aspero islandshästar och har varit där sen dess med några månaders uppehåll 2018. Nu går jag inte längre på ridskola hos Petra. Men jag är kvar hos henne och har en av hennes hästar som foderhäst. Ibland hjälper jag henne när hon har ridskola eller turer men rider för de mesta själv eller med en kompis. Jag har även precis börjat rida en försäljningshäst hos Josefin Evert på Lilla Sjögårdens islandshästar.

Varför jag valde att bli medlem i styrelsen är väl för att jag har blivit frågad några ggr men tackat nej tills föra året då jag tackade ja men jag visste inte riktigt vad jag gav mig in på. Denna gång när jag blev frågad om jag ville bli omvald var de en självklarhet för jag vill sätta Gandurs ungdomar på kartan. Vi ungdomar ska få jätte bra sammanhållning och vi ska hitta på massa kul med varandra. Vi började redan innan jul då vi hade en ungdomsträning hos Josefin Evert vilket vi hoppas de ska bli fler av snart. Har ni ungdomar några bra idéer på vad vi kan hitta på är de bara att höra av sig till mig eller någon annan av våra fantastiska ungdomar i styrelsen.

Mira Hallerby

Hej!

Jag heter Mira Hallerby och fyller 18 år i år. Jag studerar andra året på barn och fritidsprogrammet i klippan och resterande timmar på dygnet så tränar jag mig själv eller hästarna.

Vi har just nu 9 egna hästar på gården varav 5 är ridbara, resterande 4 är dräktiga och unghästar.

Jag älskar att rida och att tävla men utöver det så gillar jag att träna på gym och att vara kreativ i form av bild.

Jag är med i styrelsen för att jag vill främja ungdomarna och låta dom blomma ut i en gemenskap. För mig är det viktigt att alla är glada och känner sig välkomnade utan press på prestation eller disciplin.

Som sagt så brinner jag för den nya generationen och för att alla ska känna sig sedda och värda något oavsett erfarenhet eller kunskap. För mig är det viktiga att alla är snälla mot varandra och att man inte ska behöva känna sig utstött eller i behov av att prata illa om andra.

Min bästa upplevelse med islandshästen var nog sommaren 2020 när jag var på stranden med min familj och min häst som njöt så av värmen och lekte i vattnet. Det var helt magiskt att uppleva med min fina Àrsòl.

Elvira Bach

Hej! Jag heter Elvira Bach och bor i Glumslöv med mina föräldrar och min storebror samt vår hund Doris. Jag går just nu i sjätte klass. Jag började rida på ridskola när jag var 4,5 år gammal och sen dess har jag varit helt fast i hästar.

Idag har jag min egen islandshäst Jöfur från Äppellunde som jag tränar och tävlar med.

Jag ville gå med i Gandurs styrelse för att lära mig hur en styrelse fungerar och hänga med på vad som händer inom Gandur.

Linn Bergljung

Jag heter Linn Bergljung och är 13 år.

Jag bor tillsammans med min mamma, pappa, bror, och våra hästar på Almlunda Gård utanför Glumslöv.  Jag har haft hästar i min närhet sedan jag föddes. Men man kan väl säga att jag började rida på riktigt när jag var 3 år, då jag fick min egna islandshäst. Innan det var det bara mamma som hade hästar. Jag var med mamma och kanske satt upp på någon häst ibland. Hästar har varit mitt liv sedan start. Jag har kämpat hela vägen. Medgångar, motgångar, mycket stallsysslor och ridning av många olika islandshästar.

Jag utvecklades mycket på min första islandshäst Alfur, som vi hade i 10 år. När jag hade grejat mina första tävlingar, vunnit min första tävling och fyllt ungefär 6 köpte mamma en unghäst. Hon trodde att det skulle bli hennes, men det kan jag säga det trodde inte jag. Det skulle bli min nya häst. Som sagt slutade det med att jag gick över till honom. Han var en väldigt känslig herre och var kanske inte den perfekta hästen för en 9 åring. Jag och mamma kämpade på och började senare komma ut på några enstaka tävlingar. Vi märker snabbt att han är fin och att han är otroligt rolig individ. Vi kommer ut på större tävlingar och kvalar till GKSM 2019. Vilket går toppen! Vi kom till B-final med fina poäng. De ena leder till det andra och vi får frågan om vi vill ta en första klass hingst på foder. Vi tackar ja men inser efter ett tag att vi inte kommer ta oss tid för den 24 åriga killen som vi har på gården och bestämmer oss för att sälja min barndomshäst Alfur. Efter det forsätter jag och min underbara familj att hjälpas åt och jag tävlar vidare. Jag kvalar in båda mina hästar Baltasar från Ränteröd och Krummi frá Lerbrua till GKSM 2020. Jag och Krummi kvalar även i Sport. Men på grund av pandemin vi lever i gick inte SM att genomföra och jag gick ur min åldersgrupp. Med det sagt så kände vi att vi hade tagit Baltasar så långt han klarar och valde att sälja honom efter ungefär 6 år på gården. Strax efter vi hade sålt Baltasar tar vi möjligheten att köpa en unghäst, Klaengur vom Myraland. Jag kommer med god hjälp av tränare att rida in, utveckla och om några år tävla även denna häst. Nu fokuserar jag på mina två underbara hästar Krummi och Klaengur.

Det är där jag är idag.

Mina mål med min ridning är att bli en bättre ryttare och ha kul! Sedan är det klart att man vill ta hem SM och få ett namn och ta emot träningshästar.

Varför jag valde att gå med i Gandurs styrelse var för att jag ville se och lära mer om föreningen och vara delaktig i vår fina förening. Ännu ett plus är att man kan vara med och påverka lite mer.

Kontaktpersoner i ungdomsgruppen:

Ungdomarna är aktiva klubben med att tävla och vara med på uppvisningar.

Kommande Ungdomsaktiviteter: