Ungdom

Ungdomsrepresentanter 2023:

Linn Bergljung & Anna Börjesson

Suppleanter: Edith Svärd & Jennifer Barkijevic

Linn Bergljung

Jag heter Linn Bergljung och är 13 år.

Jag bor tillsammans med min mamma, pappa, bror, och våra hästar på Almlunda Gård utanför Glumslöv.  Jag har haft hästar i min närhet sedan jag föddes. Men man kan väl säga att jag började rida på riktigt när jag var 3 år, då jag fick min egna islandshäst. Innan det var det bara mamma som hade hästar. Jag var med mamma och kanske satt upp på någon häst ibland. Hästar har varit mitt liv sedan start. Jag har kämpat hela vägen. Medgångar, motgångar, mycket stallsysslor och ridning av många olika islandshästar.

Jag utvecklades mycket på min första islandshäst Alfur, som vi hade i 10 år. När jag hade grejat mina första tävlingar, vunnit min första tävling och fyllt ungefär 6 köpte mamma en unghäst. Hon trodde att det skulle bli hennes, men det kan jag säga det trodde inte jag. Det skulle bli min nya häst. Som sagt slutade det med att jag gick över till honom. Han var en väldigt känslig herre och var kanske inte den perfekta hästen för en 9 åring. Jag och mamma kämpade på och började senare komma ut på några enstaka tävlingar. Vi märker snabbt att han är fin och att han är otroligt rolig individ. Vi kommer ut på större tävlingar och kvalar till GKSM 2019. Vilket går toppen! Vi kom till B-final med fina poäng. De ena leder till det andra och vi får frågan om vi vill ta en första klass hingst på foder. Vi tackar ja men inser efter ett tag att vi inte kommer ta oss tid för den 24 åriga killen som vi har på gården och bestämmer oss för att sälja min barndomshäst Alfur. Efter det forsätter jag och min underbara familj att hjälpas åt och jag tävlar vidare. Jag kvalar in båda mina hästar Baltasar från Ränteröd och Krummi frá Lerbrua till GKSM 2020. Jag och Krummi kvalar även i Sport. Men på grund av pandemin vi lever i gick inte SM att genomföra och jag gick ur min åldersgrupp. Med det sagt så kände vi att vi hade tagit Baltasar så långt han klarar och valde att sälja honom efter ungefär 6 år på gården. Strax efter vi hade sålt Baltasar tar vi möjligheten att köpa en unghäst, Klaengur vom Myraland. Jag kommer med god hjälp av tränare att rida in, utveckla och om några år tävla även denna häst. Nu fokuserar jag på mina två underbara hästar Krummi och Klaengur.

Det är där jag är idag.

Mina mål med min ridning är att bli en bättre ryttare och ha kul! Sedan är det klart att man vill ta hem SM och få ett namn och ta emot träningshästar.

Varför jag valde att gå med i Gandurs styrelse var för att jag ville se och lära mer om föreningen och vara delaktig i vår fina förening. Ännu ett plus är att man kan vara med och påverka lite mer.

Kontaktpersoner i ungdomsgruppen:

Ungdomarna är aktiva klubben med att tävla och vara med på uppvisningar.

Kommande Ungdomsaktiviteter: