För snart en vecka sedan genomfördes Islandshästens dag 2024! Den 31 mars intog islandshästarna HFRKs ridhus med tävlingar, shower, publik och jubel. En mycket trevlig dag med mycket publik där fokuset låg på det vi älskar mest – våra fina islandshästar.

Det var stor mångfald i startfältet i de olika klasserna – allt från barn med ledare till landslags ekipage och flerfaldig världsmästare. Det finns nivåer för alla och möjlighet för alla ekipage att rida och tävla mot jämlika.

Som showinslag visade Karin Gunnarsson och Tekla Petersson upp den omtalade och nyare tävlingsformen Gaedingalist. Nina Bergholtz berättade om tävlingsformen medan de visade upp två olika program och förklarade de olika momenten som genomfördes.

Fotograf för dagen var Josefine Friberg som även tagit alla bilder som används i detta inlägg. För att ta del av bilder från dagen och alla klasserna så besök Josefines hemsida jfequestrian.se där det även finns möjlighet att köpa bilder om så önskas.

Det var härlig stämning i ridhuset och vi vill tacka IHD gruppen som jobbat för detta – utan allt arbete hade aldrig en dag som denna kunnat genomföras!